Meditatie

Crystal Yoga biedt een aantal meditatievormen aan. Deze diversiteit aan meditatievormen vergelijk ik een beetje met voeding. Die heb je namelijk, net als meditatie, in veel geuren, kleuren en smaken. De ene keer heb je zin en behoefte aan het ene, de andere keer wil je totaal iets anders. Crystal yoga geeft iedereen de mogelijkheid om diverse soorten meditatie te gaan ontdekken en ervaren.

Wees welkom en ga mee op avontuur!

Wat betekent meditatie?
Meditatie is er gewoon zijn: niets doen- geen handeling, geen gedachte, geen emotie. Het is simpelweg observeren wat is. Zonder oordeel, gewoon waarnemen als een stille getuige. Zonder verlangen, zonder verwachting. Je bent alleen maar, in het Hier en Nu en dat kan een  weldaad zijn voor lichaam en geest.
Meditatietechnieken

Crystal Yoga biedt naast stilte meditaties ook actieve meditaties aan van onder meer OSHO.  Actieve meditaties kunnen krachtig helpen om ook mentaal stil te worden.
De meeste meditaties die Crystal Yoga aanbiedt beginnen met activiteit, met beweging, om je daarna naar een toestand van stilte en rust te leiden. Het resultaat is dat je door actieve meditatie meer gezonde balans in je leven kunt ervaren. Hierdoor zijn deze meditaties geschikt voor drukbezette Westerse mensen. Deze meditaties worden veelal ondersteunt met begeleidende muziek.
Voorbeelden van activiteit zijn: bewegingen maken met je lichaam of je armen, diep ademen, schudden (shaken), dansen,  je stemgeluid.

Voor wie is meditatie geschikt?
  • Voor mensen die behoefte hebben aan innerlijke vrede en innerlijke rust, even verlost willen zijn van het eeuwige geklets in hun hoofd.
  • Mensen die behoefte hebben aan helderheid en kracht in het leven van elke dag.
  • Mensen die nieuwe wegen willen ontwikkelen en zo beter om kunnen gaan met  stress, emoties, gedachten en gevoelens.
  • Mensen die nieuwsgierig zijn naar meditatie en zo kunnen ontdekken welke meditatievorm passend is.
  • Mensen die eerst hun lichaam de ruimte willen geven om spanningen te ontladen om daarna makkelijker in lichaam en geest te ontspannen.
  • Mensen die willen weten wie ze werkelijk zijn en welke mogelijkheden ze hebben.
Aanbod meditatie activiteiten

Wanneer mediteren bij Crystal yoga?

Tijdens iedere yoga les mediteren we.  Iedere 2e donderdag in Losser en iedere 3e dinsdag in Enschede Nidra Yoga, dit is een diepte ontspanningoefening/ geleide meditatie.  Meer info en data in de agenda.  

Mindful Stiltedagen
Crystal Yoga organiseert regelmatig Mindful-Stilte dagen. Een dag om helemaal tot jezelf te komen en je bewust te worden van je ware natuur. Op deze dagen bieden wij ook de Vipassana meditatie aan. Kijk op de agenda voor data en locatie.
Ervaringen van deelnemers over de meditatie

Ervaringen met meditatieavonden:

Sabine: “Het geeft mij innerlijke kracht en een energieboost. Mijn directe collega’s voelen mijn energie die ik dan blijkbaar overbreng. Ik schijn dan dagen lang te stralen."

Renate: "De meditaties van Osho zijn voor mij erg effectief. Door vanuit beweging dans en actie naar stilte en ontspanning te gaan geeft een erg diepe meditatie en ontspanning. Het vrolijke en actieve gedeelte vind ik er ook erg plezierig aan.
Elly geeft met haar enthousiasme veel positieve energie aan de groep."