Bedrijfsyoga

Stoelyoga voor werknemers in bedrijven en zorginstellingen
Fysiek en mentaal gezonde werknemers zijn de basis voor een gezond bedrijf. Als je veel achter de computer werkt of stress ervaart kan dat fysiek en mentaal erg belastend zijn. Klachten zoals: RSI, rug- en schouderklachten, overspannenheid en burn-out zijn steeds vaker werkgerelateerde klachten. Uiteindelijk kunnen werknemers hierdoor uitvallen en dat is waar je als werkgever niet op zit te wachten. Een zieke werknemer is voor niemand wenselijk! Stoelyoga kan wellicht ook binnen uw organisatie een oplossing bieden om te voorkomen dat werknemers ziek worden.
Hoe krijg ik weer vitale werknemers?
Om werknemers bewust te maken van een goede werkhouding en hoe om te gaan met stress is er stoelyoga, speciaal voor op de werkvloer en op kantoor. Bij stoelyoga doe je yoga op en rondom de stoel. Ook organisaties worden zich steeds vaker bewust dat (stoel)yoga stress vermindert, het lijf fit houdt en de focus van de werknemers verbetert. Stoelyoga op het werk is ideaal en laagdrempelig. Het aanbod bestaat uit fysieke oefeningen en mindfulness- en ademoefeningen. Stoelyoga houdt de werknemers vitaal en is op elke werkplek toe te passen. Er zijn alleen stoelen voor nodig en je kan stoelyoga gewoon in je "werkkleding" doen. De ervaring is dat men zich na een stoelyogasessie soepeler voelt, meer ontspannen is en meer rust in het hoofd heeft. Men heeft bovendien meer energie en is vaak beter gefocust.
Voordelen van stoelyoga
  • Rust in het hoofd, ontspannen, soepel lijf en meer energie
  • Vermindert stress
  • De zithouding verbetert
  • Je kunt het in werkkleding doen
  • Iedereen kan het, geen fitheid of bepaald conditieniveau vereist
  • Verbetert de concentratie en creativiteit
  • Stimulatie van de organen, het zenuwstelsel en de bloedsomloop
  • Goed voor de flexibiliteit en reflexen
  • Draagt bij aan het verminderen van het ziekteverzuim
Recensie
“ We hebben een stoelyoga sessie gehad van Elly Groot met collega’s van Apollo R&D. Het was een leuke ontspannende activiteit die collega’s verbindt en laat bewegen. De yogasessie bestaat uit verschillende oefeningen en stretches die op een enthousiaste manier door Elly worden uitgelegd. Het is zeker een aanrader voor mensen die de hele dag op kantoor zitten. Elly is erg vriendelijk en enthousiast wat de les nog leuker maakt. Bedankt!” , Anja Engelbertink.
Praktisch
Een stoelyogales kan in diverse lengtes worden aangeboden, van 30 minuten tot 1 uur. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan een les. Deze yoga kan gegeven worden tussen het werk door of aan het einde van de dag. Crystal Yoga biedt naast stoelyoga ook yoga ‘op de mat’ aan op bedrijfsuitjes, teambuildingdagen en op speciale events voor een organisatie.
Informatie of afspraak maken?
Meer informatie over alle mogelijkheden en kosten klik hier.