Ademcoaching

Ademen doen we allemaal. Zonder adem is er geen leven. De adem is zonder onderbreking steeds bij ons. Van onze geboorte tot het moment dat wij onze laatste adem uitblazen. Maar de vraag is: Hoe adem jij?

"Geweldige ademsessie mogen beleven onder de deskundige, pure en liefdevolle begeleiding van Elly. Voel alles weer in mijn lijf stromen. Aanrader voor iedereen die eventuele blokkades voelt en het LEVEN wil voelen. Bedankt". Susan

"De ademsessie gaf me ontlading en ontspanning en na afloop voelde ik me super". Astrid

Adem is LEVEN! Over adembewustzijn
Voor de meeste mensen is ademhalen een onbewuste vanzelfsprekendheid. Veel mensen hebben een oppervlakkige en hoge borst ademhaling en ademen in een rustige toestand vaak te snel en te vaak. Het lichaam verkeerd hierdoor continu in een staat van alarm of stress. Er wordt op deze manier praktisch geen gebruik gemaakt van de adem in onze buik en middenrif. Daardoor krijgen onze organen en andere lichaamsprocessen onvoldoende zuurstof om hun taak goed uit te voeren. Dit kan onze levenskwaliteit behoorlijk beperken en leidt vaak tot allerlei lichamelijke klachten zoals onder andere hyperventilatie, vermoeidheid, spierpijn, slaapproblemen, astma, hartkloppingen, stress en burn-out. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 80% van de mensen niet op de juiste manier ademhaalt. Zij gebruiken maar 30% van hun totale longcapaciteit! Er is dus veel winst te behalen als we weer bewuster en vollediger gaan ademhalen en hierdoor ons zelfgenezend vermogen aanspreken.
Wat is ademcoaching
Ademcoaching is lichaamswerk en brengt je door de ‘verbonden ademhaling’ meer in verbinding met jezelf. Een ademsessie is een innerlijke reis waarbij je contact kan krijgen met de diepere lagen in jezelf. Je ontdekt de helende werking door het gebruik van je eigen adem. De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe wij in het leven staan en wie wij zijn. Zoals je ademt, zo leef je! Je ademhaling volgt jouw gemoedstoestand. Je kent het vast wel: bij stress, angst of woede zal je ademritme versnellen, terwijl je je adem inhoudt wanneer je schrikt of een lastige handeling doet. Maar het omgekeerde is ook waar: leer jij je adem sturen, dan zullen emoties en spanningen verminderen en voel jij je fris, energiek en ontspannen. Het goede nieuws is dat je bewust ademen kunt leren waardoor je de regie over eigen leven weer terugpakt van je eigen leven! ‘Zodat je een gezondere, fittere en leukere versie van jezelf wordt’.
Effecten van bewust en verbonden ademen
 • diepe ontspanning, vermindert stress
 • heling op fysiek, mentaal en emotioneel niveau
 • meer energie
 • ontgiftend voor een beter werkend immuunsysteem
 • zuurgraad meer in balans: positieve resultaten als je reumatoïde artritis, fibromyalgie, ziekte van Lyme, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS- ME) hebt.
 • vermindert pijn
 • verbetert werking van hart en vaatstelsel
 • mentale helderheid- betere concentratie
 • traumaverwerking
 • ruimte en rust in jezelf
 • angst en paniekaanvallen kunnen beter gereguleerd worden
 • meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn
 • beter slapen
 • je voelt je positiever en letterlijk meer levend
Hoe ziet een ademsessie eruit?
Bij Crystal Yoga kun je door een aantal individuele ademcoachsessies op eenvoudige wijze leren om het optimale uit je ademhaling te halen, dus uit jouw leven. Door middel van ademcoaching begeleid ik je op je eigen innerlijke reis. Je ademhaling is je belangrijkste leermeester. Voorafgaand aan een individuele ademsessie maken we kennis tijdens een intakegesprek. We kijken of er duidelijke thema’s zijn waar je aan wilt werken. Misschien zijn er fysieke klachten, maar misschien ook niet. Vervolgens analyseer ik je ademhaling en geef je feedback over wat ik zie. Als dit duidelijk is starten we met een voor jou passende ademtechniek. Mogelijk wordt er aanvullend lichaamswerk of een ontspannings- of visualisatietechniek toegepast.
Een aantal ademtechnieken die Crystal Yoga aanbiedt

Hartcoherentie

Bij deze techniek wordt op eenvoudige wijze de ademhaling gemeten. De ademhaling bij deze techniek is rustig en gaat in eerste instantie op jou natuurlijke ademritme. Als de ademhaling wordt vertraagd zorgt dat voor een positieve invloed op onze Hart Ritme Variabiliteit (HRV). Dit zijn de tijdsintervallen tussen de hartslagen. De HRV wisselt constant en geeft zo belangrijke informatie over ons lichaam en daarmee de fysieke en emotionele gesteldheid. Wat betekent hartcoherentie? Ons hart en onze hersenen communiceren continu beide kanten op. Je hersenen en je brein reageren op je hartslag. Coherent zijn betekent ‘in afstemming’ of in ‘harmonie’ met hersengolven en hartslag. Deze ademtechniek gaat langzaam en is zacht.


Verbonden ademhaling

Deze ademhaling opent je hele ademhalingssysteem en heelt je op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Je gaat intensief en bewust verbonden ademen in de drie gebieden: lage buik, middenrif en borst. Je brengt hiermee veel zuurstof in je lichaam. Verbonden ademen helpt bij het losmaken van fysieke en/of emotionele blokkades die zich in het lichaam hebben vastgezet. Denk bijvoorbeeld aan trauma's die je al lang bewust of onbewust bij je draagt. Met behulp van affirmaties en acupressuurdrukpunten worden de eventueel aanwezige blokkades losgemaakt en hierdoor kunnen de energie en je adem beter doorstromen. Mensen krijgen regelmatig bepaalde inzichten of ingevingen waardoor ze verder met hun leven kunnen. Het is letterlijk een verademing om zo diep te ademen, voor lichaam en geest! 
Na deze actieve fase is er een moment van integratie en rust.

Methode van Wim Hof

Deze ademtechniek werkt enorm vitaliserend en versterkt het immuunsysteem. Je ademt heel actief in en uit waardoor er een intensieve uitwisseling plaatsvind tussen zuurstof (inademen) en koolzuurgas (uitademen). Hierdoor wordt de zuurgraad (PH) in het bloed positief beïnvloed. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mensen met o.a. reumatoïde artritis, fibromyalgie, ziekte van Lyme en Burn-out baat hebben bij deze techniek. 
Deze methode geeft een fysieke en mentale boost.
Nieuwsgierig geworden?
Wil ook jij meer uit je adem halen of ben je benieuwd hoe jouw ademhaling is? Wil je nog meer uit je leven halen? Maak dan een afspraak voor een ademsessie en ga het ervaren! Je bent welkom in de praktijk of op een van de ademgroepssessies. Zie de Crystalyoga agenda voor actuele data. Naast diverse ademtechnieken werk ik ook met visualisatie- en ontspanningstechnieken. Je krijgt altijd een techniek mee naar huis zodat je er zelf nog mee aan de slag kun om het effect te versterken.
Praktisch
Het is fijn als je makkelijk zittende kleding aan hebt. Je zit in een stoel of ligt op een matras, dit is afhankelijk van de ademtechniek die word ingezet. Heb je behoefte aan meer informatie of een ademsessie iets voor jou kan zijn? Neem dan contact op met Elly Groot op telefoonnummer 06-456 33 867 of stuur een mail naar: info@crystalyoga.nl
Investering individuele ademsessie
Een individuele ademsessie duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 80,=. Als je 3x komt binnen 1 jaar betaal je de 3e sessie € 60,=. Bijdrage voor ademgroepssessies hangen af van de locatie.