Bedrijfsyoga

Stoelyoga voor werknemers in bedrijven en zorginstellingen
Fysiek en mentaal gezonde werknemers zijn de basis voor een gezond bedrijf. Als je veel achter de computer werkt of onderhevig bent aan stress op het werk kan dat fysiek en mentaal erg belastend zijn. Klachten zoals bijvoorbeeld: RSI, rug- en schouderklachten, overspannenheid en Burn-out zijn steeds vaker werkgerelateerde klachten. Uiteindelijk kunnen werknemers hierdoor uitvallen en dat is waar je als werkgever niet op zit te wachten. Een zieke werknemer is voor niemand wenselijk! Stoelyoga zou een goede manier binnen uw organisatie kunnen zijn om te voorkomen dat werknemers ziek worden.
Hoe krijg ik weer vitale werknemers?
Om werknemers bewust te maken van een goede werkhouding en hoe je omgaat met stress is er stoelyoga, speciaal voor op de werkvloer en op kantoor. Bij stoelyoga doe je yoga op of rondom de stoel. Ook organisaties worden zich steeds vaker bewust dat (stoel)yoga stress vermindert, het lijf fit houdt en de focus van de werknemers verbetert. De stap naar stoelyoga op het werk is ideaal en laagdrempelig daar men alleen een stoel nodig heeft. Bovendien kan men deze oefeningen doen in gewone (werk) kleding. Bij deze vorm van yoga worden fysieke oefeningen zowel als mindfulness en ademoefeningen gebruikt. Stoelyoga houdt de werknemers vitaal en is op elke werkplek toe te passen. Een ander voordeel is dat bij stoelyoga juist vaak ook die mensen meedoen die geen deel willen nemen aan bijvoorbeeld bedrijfsfitness. De ervaring is dat men zich na een stoelyogasessie soepeler voelt, meer ontspannen is en meer rust in het hoofd heeft. Men heeft bovendien meer energie en is vaak beter gefocust.
Voordelen van stoelyoga
  • Meer rust in het hoofd, ontspannen, soepel lijf en meer energie
  • Vermindert stress
  • Verbeterde zithouding
  • Je kunt het in werkkleding doen
  • Iedereen kan het, geen fitheid of bepaald conditieniveau vereist
  • Verbetert de concentratie en creativiteit
  • Je stimuleert de organen, het zenuwstelsel en de bloedsomloop
  • Goed voor de flexibiliteit en reflexen
  • Draagt bij aan terugbrengen van het ziekteverzuim
Recensie
“ We hebben een stoelyoga sessie gehad van Elly Groot met collega’s van Apollo R&D. Het was een leuke ontspannende activiteit die collega’s verbindt en laat bewegen. De yogasessie bestaat uit verschillende oefeningen en stretches die op een enthousiaste manier door Elly worden uitgelegd. Het is zeker een aanrader voor mensen die de hele dag op kantoor zitten. Elly is erg vriendelijk en enthousiast wat de les nog leuker maakt. Bedankt!” , Anja Engelbertink.
Praktisch
Een stoelyogales kan in diverse lengtes worden aangeboden, van 20 minuten tot 1 uur. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan een les. Deze yoga kan gegeven worden tussen het werk door of aan het einde van de dag. Crystal Yoga biedt naast stoelyoga ook yoga ‘op de mat’ aan op bedrijfsuitjes, teambuildingdagen en op speciale events voor een organisatie.
Afspraak maken?
Meer informatie over alle mogelijkheden en kosten klik hier.